Logo

Patrick van Veen

Artiesten
Zanger

Patrick van Veen boeken?
Delen:

Patrick van Veen werd op 6 oktober 1984 geboren in Amsterdam. Als tweede zoon van eveneens Amsterdamse ouders verhuist hij op 4 jarige leeftijd naar het dan nog nieuwe en kleine Almere, in die tijd een waar toevluchtsoord voor Amsterdammers met kleine kinderen. Door dit gegeven groeit hij op in een omgeving die Amsterdam ademt. Voetballen en muziek, de gezelligheid en het accent. In zijn jongere jaren is het Ajax wat de klok slaat en natuurlijk André Hazes. 

Naar mate hij ouder wordt doet hij op zijn tiende mee aan een mini talentenjacht bij de plaatselijke voetbalclub. Hij wint overtuigend, met twee cd bonnen van zeven gulden vijftig als prijs. Aan het begin van zijn pubertijd is het wat rustig, maar als eenmaal de periode van het stappen aandringt drukt hij zijn passie voor muziek door.
Tijdens een gesponsord bedrijven toernooi bij de voetbalclub waar hij dan al jaren speelt en zijn talent geregeld onder de douche etaleert, wordt hem in een jolige stemming de microfoon van de ingehuurde zanger in zijn handengedrukt. Als Patrick begint te zingen gaat de kantine volledig op z’n kop en wordt hij toevalligerwijs opgemerkt door de eigenaresse van een kroeg in Almere. Deze vraagt hem of hij niet eens in haar kroeg wil optreden en zo begint het balletje te rollen. Na een poosje vestigt hij zich als huiszanger van Café Cheers en beginnen er steeds meer boekingen binnen te komen. 

Sindsdien heeft Patrick zijn carrière als zanger verder uitgebouwd en treed hij wekelijks op door het hele land. In samenwerking met Dynavoice licht en geluid weet hij keer op keer een geweldige shows neer te zetten, wat hem een eigen dinershow in het Almeerse restaurant Chez Alexander oplevert.

In 2014 vergaarde Patrick bekendheid met zijn optreden tijdens de Gay Parade in Amsterdam, waar zijn optreden op de Contra 73 boot live op televisie werd uitgezonden. Ook stond hij in dit jaar op diverse grote festivals als het Jordaanfestival en de serie Amsterdammers ontmoeten in diverse steden. Tijdens koningsnacht staat hij voor 8000 mensen te zingen in de Westerstraat voor de deur van het beroemde Café Nol.

In 2015 was Patrick te zien in het televisieprogramma Bloed zweet en tranen, waarin hij met de vertolking van het liedje ‘Ik heb je lief’' van Rene Froger de kwartfinale wist te bereiken. In een ware thriller tegen Tino Martin, waar hij met het liedje "Als jij had gedacht" van Wesly Bronkhorst de studio op z'n kop zet moet hij ondanks lovende kritieken het programma verlaten. Op 24 januari presenteerde Patrick tijdens de eerste editie van Patrick van Veen & Friends XXL zijn eerste single genaamd 'Morgen is de dag' in Eindelijk Weer Almere. Het liedje is geschreven door Wesly Bronkhorst en Raymond De Bruijn en is geproduceerd door Manfred Recordings. De eerste single werd overhandigd door Wesly Bronkhorst, die samen met Tino Martin, Denny Braaf, Dave Miller en Willem Barth tevens een optreden verzorgde tijdens de release.

Tijdens de prestigieuze wedstrijd om de nieuwe huiszanger van het bekende Jantjes Verjaardag te worden eindigt Patrick als 2e in een fotofinish met de uiteindelijke winnaar Yves Berendse. 

Inmiddels bouwt Patrick verder aan zijn status als zanger en kan hij enkele mooie nieuwe opdrachten aan zijn cv toevoegen. Zo is hij clubzanger geworden bij de profvoetbalclub Almere City waar hij recentelijk het door zijn broer Dennis van Veen geschreven clublied presenteerde. Prominente opdrachten als Koningsdag Abina (8000 mensen), Bevrijdingsfestival Almere (10000 mensen) passeerde reeds de revue en met komende klussen als Dutch Valley en opnieuw de Gay Parade is Patrick op de goede weg naar zijn doel: Defintief doorbreken in de Nederlandstalige muziekindustrie.

Call Now Button